Grønt Kort

Grønt Kort (GK) er krav for start på utvidede klubbstevner og oppover, og inngangsbilletten til lisenssystemet i rytterforbundet. På rytter.no skriver de dette om grønt kort:

"Norges Rytterforbund ønsker at alle konkurranseryttere skal ha nødvendige basiskunnskaper om hest, sikkerhet og reglement, og det er derfor et krav om Grønt Kort for å kunne starte på UK-stevner og oppover, og for å kunne løse rytterlisens. Det er rideklubben som har hovedansvaret for å tilrettelegge Grønt Kort-kurs for sine medlemmer. Ofte arrangerer også rytterkretsen kurs. Barn må ha med foreldre til de er fylt 16 år på Grønt Kort-kurs. Nedre aldersgrense er 8 år. Alle som går på kurs må ha Grønt Kort-boken. Den selges i Idrettsbutikken, sammen med KR1 – Konkurransereglementet. Det står i kursinvitasjonen om du må skaffe den selv eller om kursarrangøren har den."

Grønt Kort kurset består av følgende deler:

• Reglementskurs ca.4t 30min
  • Kurs i sikkerhet og hestekunnskap ca.3 timer
  • Praksis i stall, ca. 1,5 time
  • Ridedelen, hvor du testes i ridning (kjøring) og håndtering av hest

Les mer om grønt kort her.

Her er en liste over grønt kort-kontakter.